onsdag 11 juni 2014

Sommarens klipp


Fattigbonddräng har gjort sommarens klipp, ja eller rättare sagt Fattigbonddrängs sambo stod för klippandet. Men resultatet blev bra med tanke på hur objektets grundförutsättningar ser ut rent fysiskt. Så nu stoltserar Fattigbonddräng omkring med sommarfrisyren på huvudknoppen. Skönt att slippa luggen i ögonen, om man nu hade haft någon från början. Så det är ingen större skillnad på utsikten för egen del, på just detta område.


När det gäller att spara ihop kapital eller en hel förmögenhet är det ju inte bara stora inkomster som är viktiga,  Även om det givetvis underlättar det hela betydligt. Det gäller även att undvika kostnader som inte är absolut nödvändiga. En sådan kostnad kan vara frisörs kostnader, en klippning gissar jag gå på 150-200 kr per tillfälle. Jag vet inte, då det är länge sedan jag besökte en frisör. Men en besparing på tusen kronor per år är nog inte  i överkant. Det fina i kråksången är att det inte stannar vid detta. Utan Fattigbonddräng har dessutom noterat att shampo förbrukningen halverats vilket leder till minskade kostnader. Så sommarens klipp blev till ett dubbelklipp. Uteblivna och minskade kostnader är kostnader som gillas mycket. Nästan som passiva inkomster. En märklig sak att en peng man får, känns mer värdefull än en peng man har men inte använder. 


En något mindre ekonomiskt sparsam handling har även gjorts idag. Semester resan har betalts in, inget som bygger kapital eller stora förmögenhet. Men däremot förväntningar om att uppleva nya saker på nya platser. Lära sig lite om kulturen och historien i främmande land och se lite annan natur och miljö än den man är van vid hemma på bondlandet. Det kan nog vara värt några kronor.

Så ta nu och klipp till varandra i all välmening, och spara en peng. Det kan ju även bli en del roliga resultat...
// Fattigbonddräng
 








2 kommentarer:

 1. Det är roligt med din humor och självdistans, Fattigbonddräng! :)

  Det kostar lite mer än 150-200 kr att klippa sig numera. Under 250 kr är inte så lätt att komma om frisören betalar skatt. Normalpriset ligger väl på strax under 300kr. Men kanske är priserna lägre för herrar med kort hår, vet inte så noga.

  /Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju trevligt att du gillar min rappakalja.... Är det så dyrt att gå till frisören då sparar jag ju ännu mer pengar. Var det inte debatt om orättvisan med olika priser för herr och dam klippning i jämställdhetens namn? Prissättning beroende av vikten på bortklippt hår kanske skulle vara rättvisas. Då blir det billigt för sådana som mig. Jag får försöka uppvärdera värdet på min sambos insatser, men det är inte så lätt för hon är ju det värdefullaste jag vet. Hon läser kanske detta, så det kan ju vara lämpligt att skriva så... annars kanske det blir dyrt med klippning i framtiden ;).

   Radera