torsdag 18 juli 2024

Whisky 1,8

En vanlig torsdag i vecka 29, så var det då dags. Fattigbonddräng fick legal anledning att göra ett besök bland whiskyflaskorna i ett tämligen oanvänt skåp. Det var dags att fira portföljen, som letat sig upp över 1,8 miljoner i värdering. Det kan nämnas att det går alldeles utmärkt att inmundiga en skvätt av denna ädla dryck till kvällskaffet även under vardagar. Det kunde ju avvaktats till fredagen för att låta smakerna av ostbågar gifta sig ordentligt tillsammans med whiskyn i munhålan. Fredagen är väl en mer godkänd och vedertagen dag att nyttja alkohol på. Eftersom helgledigheten stundar runt hörnet. Men inte för Fattigbonddräng.

Utan för en Fattigbonddräng är det på det viset att inte bara portföljen är på topp. Även arbetet har lyckats med topp prestation och boka in sig till en full arbetsvecka. Som företagare innebär det sju arbetsdagar. Det är lite märkligt eftersom Fattigbonddräng ju inte jobbar så mycket längre, förmodligen bara undantaget som bekräftar regeln. 
En fru i Fattigbonddrängs närhet påstår allt som oftast att en vecka är fem dagar!!?? Men Fattigbonddräng brukar då rabbla upp veckodagarna för henne, och hittills har de alltid varit sju.
Räkna kan han faktiskt fortfarande Fattigbonddräng! När han räknade ihop portföljvärdet under kvällen till exempel, så visade det sig vara 1 807 374,68 kronor. 

Så skål på er!!
//Fattigbonddräng


6 kommentarer:

  1. Skål då Drängen !! Namnbyte på gång till Rikbonddräng ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skål...
      Njä, vet inte riktigt var gränsen för att vara rik går. Men några fler miljoner behövs nog innan den gränsen passeras. Men bättre lite än inget alls förstås.
      //Fattigbonddräng

      Radera
  2. Grattis till 1.8 mkr, mot 1.9!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      I sakta mak mot nästa "glas".
      //Fattigbonddräng

      Radera