lördag 30 september 2023

Sålt NorthwestHealthcare


Den kanadensiska fastighetsbolaget NorthWestHealthcare Property Reit har haft ett allt lägre pris för sina aktier under en längre tid. Det har lyst allt rödare siffror hos Fattigbonddräng. I början av nedgången funderades det till och med på att köpa mer, och trotsa regeln om att inte försöka fånga fallande knivar, utdelningen har ju varit på en trevlig nivå. Nu har ju som väl är i detta fall Avanza stoppat möjligheten att köpa värdepappret. Även om Fattigbonddräng egentligen tycker att man ska kunna bestämma själv, över vilka aktier eller fonder man köper, så har nog detta Avanza köpstopp gjort att det inte blivit någon påfyllning utan månadspengen har gått åt på annat håll. 
NorthWest har ju månadsvis utdelningar och utdelningarna över tid har gjort så att ägandet ändå varit en plusaffär. Varje månad har det rullat in ungefär 230:- kr efter skatt och växling och det har varit en av anledningarna till att det behållits, när ökning var omständligt. Möjligt att det går att köpa på Nordnet eller andra ställen, men där huserar inte Fattigbonddräng än i alla fall. När nu bolaget beslutade att mer än halvera utdelningarna från oktober så blev säljbeslutet lättare att ta. Värdeutvecklingen är negativ med över 12 000 kronor vid försäljning, en liten tröst är att innehavet har varit med Fattigbonddräng länge och var därför placerat på ett aktie och fondkonto. Därmed kan förlusten kvittas mot andra vinster eller utdelningar och dämpa resultatet av förlustaffären något, eller 30% som kapitalskatten är i konungariket.

Pigan får alltså ett jobb mindre att sköta om, men försäljningslikviden skall omplaceras under oktober.
Även Fattigbonddräng kommer att ha mindre jobb att sköta om framöver då skånejobbet är över. En liten tråkig känsla ändå, då det är ett osedvanligt intressant jobb och kolleger med unika kompetenser inom de skildaste områden. Inspirerande att återigen varit en del av detta.  När abstinensen efter dessa människor blir för stor, så görs nog ett skånebesök framöver, för att se så de inte ställer till med oreda nu när Fattigbonddräng "redatill" så mycket. Visserligen har Fattigbonddrängs visum till Skåne gått ut, men lite illegal invandring är ju inget nytt, varken för Skåne eller Sverige. Avtackningen blev inte ett tack och hejdå, som det brukar, utan tack och på återseende enligt skåningarna.... vi får väl se. Så har de inte sagt innan och då har det blivit återfall, denna gången blir det väl då tvärtom. För nu borde de klara sig själva, jag har ju lärt dem allt jag kan.... gröna sidan upp och så jobbar vi vidare därifrån.

Konsekvenser får det hur som helst då faktureringen kommer att minska i motsvarande omfattning i företaget. Det i sin tur gör att Fattigbonddräng kommer att anpassa sparandet nedåt från och med i oktober som säkerhetsåtgärd inledningsvis. Om det kommer att jagas nya uppdrag har inte bestämts än, det ska nog prövas att leva lite mer ledigt ett tag. Träning för kommande pensionärsliv, träning är visst förutsättningen för att bli bra på något. Så det blir pensionsträning light för Fattigbonddräng året ut med jobb under 50%.
Det har Fattigbonddräng aldrig gjort förr, så det är han säkert jätte bra på!!

Förändringar i portföljen, sparandet och företagandet framöver. Lite spännande är det.

Ha en fortsatt härlig helg, det är vi alla helt säkert värda.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. "Träning för kommande pensionärsliv, träning är visst förutsättningen för att bli bra på något" satte ord på vad jag gör just nu, tränar på pensionärslivet. Man ska visst träna 10000 timmar för att bli riktigt bra på något. Och om jag nu jobbar light i mitt företag så kan jag komma upp till 10000 timmar med "göra vad jag vill" tid. Ex. skrotar dagar! Och tid för att kolla min ostbågsodling (fast den tar ju inte så många timmar i veckan) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej en annan Micke!
   10 000 timmar ska väl snart vara gjorda...
   Gå och skrota är det bästa jag vet, hoppas din ostbågsodling går bättre än min.
   //Fattigbonddräng

   Radera