onsdag 15 februari 2023

Hålla hygienen är en dyr historia

Fattigbonddräng har sedan barnsben fått lära sig vikten av att hålla en god handhygien. Det är viktigt för att inte sprida bakterier och annat otyg runt omkring sig och även i sig. För rent omedvetet så far visst händer och fingrar gärna upp till munnen och även i densamma ibland. Fattigbonddräng biter dessutom på naglarna, detta förekommer extra frenetiskt när regeringen uttalar sig om vad som helst, så det ökar ju betydelsen av att hålla händerna så rena som möjligt... 
Nu senast så hördes uttalanden från vår landsfader stora ledare att Ukraina tydligen hörde hemma i EU. Fattigbonddräng tycker inte riktigt lika dant för stunden då Ukraina har infört förbud mot övriga politiska partier än det som just nu har makten, samt att all press/media som inte står under statsledningens kontroll skall vara förbjudet, allt annat är landsförräderi oavsett vad som skrivs!...Det finns lite att jobba på innan de uppfyller de krav som Fattigbonddräng tycker bör gälla för EU medlemskap. Fattigbonddräng tycker till och med att det mest liknar regelverk för diktaturer som vanligtvis oftast förekommit i kommunistiska värdegrunder. Det kanske är det den svenska moderata ledaren tycker att alla EUs länder borde implementera? Allt i syftet att alla djuren är lika mycket värda....

Efter detta av statschefens senaste ogenomtänkta uttalanden, som naturligtvis inte ifrågasätts av journalister på plats, eller hemma på redaktioner runt om i landet. Behövdes en grundlig rengöring av händerna, för nu är vi inne i ett "särskilt allvarligt läge" som det brukar heta och på det följer nagelbitarläge...Det brukar gå till ungefär som på bilden när det tvättas händer i Fattigbonddrängs stuga. Kostnaden är i stort sett obefintlig per tvätt, en gnutta tvål och lite lagom tempererat vatten. En killgissning hamnar på några ören per gång.

Det var därför Fattigbonddräng hajade till högst betänkligt när han passareda en skylt som erbjöd handtvätt för det fashionabla priset 99:- kronor per tvätt tidigt en morgon. Ett mycket effektivt sätt att bli klarvaken på även i arla morgonstund. Om det nu finns någon som vill betala detta för att tvätta händerna så är det en fantastisk affärsidé, Fattigbonddräng tror dock att kundunderlaget är lite för begränsat för att det ska lyfta. Fattigbonddräng avstår därför att investera i verksamheten och kommer inte heller att nappa på erbjudandet som kund. Även om det måste vara en väldigt lyxig variant av handtvätt. Ja detta påstående fodras bildbevis,Bara ta till vänster så blir det rent och fint.... Swish så är pengarna snart hemma hos oss.....

Kan vi hoppas att tuffe Uffe snart flyger hem igen innan hans hybris har gjort det ännu dyrare att vara svensk... det räcker med kostnaden att försöka hålla sig ren.

Trevlig lillördag på er!!
//Fattigbonddräng


6 kommentarer:

 1. Tror inte Ulf menade att de ska med i EU bums. Och att hålla demokratiska val under delvis ockupation och pågående krig har vissa *utmaningar*...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Att veta vad Ulf menar är nog inte så lätt, utan man får nog göra som du och inte tro. För det kan vara svårt att tro på vad politikerna säger med tanke på hur mycket fina ord som kommer ut, och hur lite verkstad det blir av det i slutändan. Fattigbonddräng tror inte att de själva tror på vad de säger så varför ska vi egentligen göra det?
   Att hålla val under pågående krig för nog med sig mer än utmaningar vill jag påstå. Men ser inte att jag påstått att det borde hållas något heller! Men att förbjuda andra partier är för mig diktatur, en samlingsregering borde vara en mer demokratisk lösning i en krigssituation. Vill minnas att Sverige ska ha det vid krig eller liknande, men kanske minns jag fel?

   Ha det bra!
   //Fattigbonddräng


   Radera
 2. Det är ju egentligen ganska slarvigt skrivet för biltvätt för hand och framgår ju inte heller om man ska göra det själv eller om någon annan gör jobbet.... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym!
   Är det bil de vill tvätta får vi hoppas att de inte är så slarviga. Ska man göra det själv kanske de menar att även händerna blir tvättade när man håller på...

   Ha en trevlig dag!
   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Jag blir lite bekymrad över det du skriver om Ukraina. Det finns en kärna av sanning i en del av påståendena men det du skrev är den förvrängda varianten som kommer från rysk propaganda.

  T.ex. så har det visat sig att visa organisationer styrts från Moskva och de har blivit upplösta. Det är rätt naturligt när man är i ett krig att inte tillåta den som anfaller en ha kontroll över något i det egna landet. Det var också debaclet med den danska journalisten som felaktigt anklagades för att ha spritt militära hemligheter. Det var fel, och de backade, men det finns alltid gränsdragningar att göra när man låter journalister vistas i en krigszon. Folk dör (på båda sidorna) för att till synes oskyldiga foton avslöjar mer än det var tänkt.

  Jag hoppas att Ukraina någon gång blir en bra medlem i EU, men jag tror alla är medvetna om att det är mycket jobb att komma dit. Man vill bara inte säga det rent ut för att det skulle vara tungt att höra för en befolkning som redan nu lider av så mycket rysk terror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel!
   Ursäkta ett väldigt sent svar, men livet kom visst emellan...
   Det kommer mycket propaganda från alla håll i krig. Den är oftast vinklad och sanningen är ju som bekant det första som går förlorat i krig. Jag ser inget fel i, eller har någonsin påstått att det skulle vara fel att motarbeta partier, media eller organisationer som aktivt motarbetar det egna landet. Men att förbjuda alla, istället för att samarbeta och kraftsamla med övriga för landet vänligt inställda partier känns som fel väg. Ett land i krig har inte (enligt mig) råd eller tid att hålla på med inrikespolitik och att stärka det egna partiets ställning eller makt.(Eller sin egen). Allt fokus borde läggas på att samarbeta nationellt över partigränserna för att bekämpa fienden, inte politiska motståndare i det egna landet.

   Ukraina, blir säkert medlem i EU i framtiden, men att som vår stora ledare uttala sig om att det ska ske snart tror jag inte på. Inte om de ska uppfylla kraven för EU medlemskap, som ekonomi, demokrati osv. Men dessa regler kanske inte gäller för Ukraina, utan de kanske kommer att få undantag som inga andra länder fått? Usla von de Leyen kanske har lovat nått igen?? Att övriga europeiska länder naturligtvis ska hjälpa till att bygga upp landet när skiten är över, är en annan sak. Men jag är rädd för att det tar mycket lång tid innan det är slut på detta krig. Wolfgang Hansson skrev en artikel i dag om de misslyckade sanktionspaketen mot Ryssland och varför de inte får någon verkan. Men mer av samma funkar nog denna gången...

   Sluta skjut, skulle kanske införas eller eld upphör som det heter militärt, samt samtal är det som kan leda framåt, det måste till för eller senare ändå. Det är bara frågan hur många liv som ska offras i onödan innan ledarna inser det. Kina försökte visst påtala det härom dagen, men för döva öron, och under tiden dör det bara fler människor.
   //Fattigbonddräng

   Radera