onsdag 11 maj 2022

Sålde lite Skåne-Möllan

Så var spliten klar i Skåne-Möllan, och varje aktie har förvandlats till tio aktier istället. Vad Fattigbonddräng känner till har inget i bolaget förändrats, därmed borde varje ny aktie vara värd en tiondel av den gamla. Men det tyckte inte Mr Market, utan han vet något som Fattigbonddräng inte fått kännedom om än. Innan split kostade en aktie runt 960:- kr, efter split var kursen runt 150:- kr. En liten ökning med ca 55%.  Idag är det än värre och pris om 165,98 kr har synts till.

Senast Fattigbonddräng köpte in aktien den 3 nov -21 så betalades 505:- kr och fem stycken köptes in. Så redan vid 960:- kr nivån ansåg Fattigbonddräng att det var lite dyrt. Nu verkar det gått helt över styr..... Dessa fem, eller nu femtio aktier såldes under gårdagen till kursen 155:- kr/st. Det blev en liten vinst på 5 200:- kr efter courtage. 
Alltså +1 040:- kr per inköpt aktie. 

Tanken är att kunna köpa tillbaka dessa aktier lite billigare när marknaden har sansat sig lite, om den nu gör det. De kvarvarande 250 aktierna i Skåne-Möllan, ligger i ett gammalt AF konto och där får de ligga. med sitt GAV på 311,40:- kr....nej 31,14 kr är det ju nu, skulle det generera alldeles för mycket skatt till stollarna som styr landet om dessa också såldes. Det unnar Fattigbonddräng dem inte. De har nog inte tillräckligt med rent mjöl i påsen för att hantera dessa penningar på bästa sätt.

Nu fortsätter vi med utdelningssäsongen.
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar