torsdag 8 juli 2021

Om endast 110 dagar!!

Så har Fattigbonddrängs portfölj nått ett nytt ATH! Jippi och Halleluja!! Den femte dagen i den sjunde månaden året 2021 så nåddes 1 470 709:- kronor, och observera inga ören! sedan gick resan som det brukar göra söder över igen. 
Vid kvällens stängning i dag så hade nästan 40 000:- kronor försvunnit ut i intet. Ungefär 13 000:- kronor  om dagen. Fortsätter det så här är Fattigbonddrängs portfölj på 0:- kronor om rätt precis 110 dagar. Längre räcker inte en sådan påse med pengar, vilket får en att inse att det förmodligen är en väldigt liten påse med pengar. 

Fast då är det ju bara till att börja om igen... påsen är ju åtminstone kvar och gott om plats lär det ju finnas att fylla ut den med i så fall.


Ja, just det!! Blåbären har börjat mogna här i den södra landsändan. Så skynda på att förse er med årets behov.
Blåbärssäsongen är förmodligen över innan Fattigbonddrängs pengapåse är tom, så det är lite bråttom

Blåbär med mjölk, ett årligt återkommande hallelujamoment i en Fattigbonddrängs liv.

//Fattigbonddräng8 kommentarer:

 1. Det gäller att se det positiva i allt! :-)

  Njut av blåbären!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Egon!
   Det blir ju lite mer uthärdligt då.
   Här njuts fullt ut, egenodlade jordgubbar till frukost och fruplockade blåbär till kvällsmat.
   Håller på att bli någon slags bäroterian, tur det var grillat vildsvin till middag!

   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Ju större belopp desto större blir svängdörrarna :-)
  Alltså, blåbär är något av det godaste som finns! Får väl ut o jaga lite kantarell och blåbär nu när semestern hägrar.

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej %panik!
   Det ska ju alltid vara någon hake så klart.
   Blåbär har jag inga problem med att lyckas hitta, men jag är stört värdelös på att hitta/se kantareller. Det måste vara något med synen, annan svamp går hur bra som helst men just kantarellernas gömslen gäckar en Fattigbonddräng.

   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Ja, blåbär är fantastiska. Pappa köpte en buske amerikanska blåbär med jättestora men smaklösa bär. Varför frågade jag honom när han har riktiga blåbär bokstavligen 1 meter utanför tomten...

  Generellt finns de bästa bären i skogen: blåbär, lingon, hjortron, hallon, smultron, björnbär. Det som finns i trädgårdarna är klart sämre.

  I min framtida trädgård ska jag definitivt bara ha det som inte finns bättre versioner av i skogen (krusbär, vindruvor, jordgubbar, vinbär).

  PS Idag har du väl fått tillbaka lite pengar? Jag ligger på ATH idag i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmålänningen!
   En sådan buske hade vi också i mitt barndomshem... stora fina bär utan smak, vill minnas att inte ens fåglarna var intresserade av dem. Passade bäst som dekoration.
   I vår trädgård/växthus har vi det där du räknar upp och en väldig massa mer, en mycket uppskattad utdelning på det hela taget.

   Grattis till ATH, det är ju onekligen lite roligare när det inträffar än motsatsen. Jag har inte hunnit kolla dagens resultat än, men det låter ju lovande. Så jag kanske kan hoppas på en dags fördröjning på resan mot nollan...

   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera
 4. Grattis Fattigbonddräng! Du har också mitt medlidande. Mitt förra ATH var någon gång i februari, när amerikanska tech-aktier steg samtidigt som Hållbar Energi toppat. Sedan var det en snabb resa nedåt tills förra veckan då svenska tillgångar segat sig upp samtidigt som en liten uppåtrekyl på NASDAQ fixade ett nytt ATH. Sedan har det varit nedåt. Kanske kommer nästa ATH i morgon eller om ett halvår. Det är ju lite charmen med sparande att inte veta, eller hur? ;-)

  Bra tips om blåbär, har helt missat att det redan är säsong för dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Bilmek!
   Lite medlidande är precis det som jag behöver!! Fru Fattigbonddräng visar inga sådana tendenser hur mycket jag än försöker förklara hur "synd" det är om mig... vilket förvärrar tillståndet.
   Grattis till dina ATH också, visst det är svängigt på de där börserna. Mr Market är en lynnig filur, ibland förstår man varför han har det humör han har, och ibland fattar man ingenting. Du har nog rätt i att det är lite charmigt på något vis.

   Kul att blåbärstipset uppskattas, efter ostbågar är det nog det godaste som finns. Enligt en fru nära mig ska de dessutom vara nyttigare, men det ställer jag mig mycket frågande och skeptiskt till.

   Ha en riktigt trevlig helg. Inte ens Mr Market kan skoja med oss då.
   //Fattigbonddräng

   Radera