torsdag 7 januari 2021

En dubbel Whisky


 
Det går väldigt fort just nu i portföljen. Både 1,25 miljons och 1,3 miljoners nivån har passerats under det nya året. De flesta innehaven har satt fart men som vanligt är det Scatec och Aker som visar vägen. Det nya ATH är 1 319 153,80 kr. Det börjar faktiskt att bli en liten hög med pengar. Nu kan ju inte Fattigbonddräng hålla på att dricka alkoholhaltiga drycker varje vecka, så nu blir stegen för whiskyinmundigande fortsättningsvis i100 tusen kronors steg.


Någon form av årsredovisning för 2020 kommer snart, men Fattigbonddräng har lärt sig prioritera rätt. Precis som våra styrande och ansvarstagande ledare, finansministern i fjällen på skidsemester, statsministern shoppar loss i shoppingcenter så moderata politiker ger kritik från sin semesterresa i Spanien, där allas favorit herr generaldirektören Eliasson hälsar från sin vistelse på Kanarieöarna. Det är allt mer tydligt, att Coronahysterin  nog inte är att fästa så stor vikt vid. Eller om det är så att de mer jämlika djuren är immuna av någon anledning. Kan det vara så enkelt att viruset undviker idioter helt och hållet?  Så våra politiker och deras kompisar går fria från risk att smittas? Fattigbonddräng har ingen aning om det är så, men våra stora ledares handlingar tyder på det.....

Fattigbonddräng har även sålt av de Finska bolag som fanns i portföljen, mest för att finnarna slog de svenska juniorkronorna i JVM i ishockey. Lite får man ju hämnas, när det nu finns en möjlighet till det. Även de nya skattereglerna som gäller finska innehav från i år påverkar men i mindre utsträckning. I stället har en ny Kanadensare tagit plats i portföljen. Det är Acadian Timber Corp, det får väl räknas som ett skogsbolag, mest för att det är det som det är.

Nu utbringas en skål för portföljen, Pigan och alla som orkat läsa ändan hit. Skål, lev väl och utan rädsla!! Råkar du dessutom räkna dig som idiot, så har du inget virus att vara rädd för.....

//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Mums! Vi kör en 100K kronorscava som brukar sammanfalla med lönecavan. Man måst fira!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej IGMR!
   Jo det är gott, både för kropp och själ. Lite firande behövs ibland för att pigga upp och som bekräftelse på att det går åt rätt håll.

   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Grattis. Ja matchen mellan Sverige och Finland var lite irriterande. Båda lagen spelade rätt kasst i början. De var alltför många felpassningar och derabbel. Tur nog bjöd Brynäs-Leksand på snyggt spel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack investerarfar. Ja, de är jobbiga de där finnarna, men desto härligare när de får däng. Hejade till och med på ryssarna i bronsmatchen....men det hjälpte ju inte ett dugg. Bra matcher är alltid underhållande att se på.
   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera