onsdag 4 september 2019

Juni, Juli Augusti.

GT40 By edvvc from London, UK
Så har herr Gessle sjungit på GTs avskedskonsert i sommar. En trevlig upplevelse att se och framförallt höra "gubbarna" leverera sina trallvänliga popdängor för sista gången! Eller kan man hoppas på en framtida sentimentalitetsturné GT 50,60... om några år när spelsuget förhoppningsvis återkommer, och de fortfarande kan stå upp själva utan stöd från rollatorer eller andra hjälpmedel.  Hoppet är det sista som överger en Fattigbonddräng....kanske kan man nästla sig in på samma demensboende i framtiden, så man kan lura i dem att man var en del i gruppen och spela lite ihop. Jag menar de kommer nog inte ihåg om det var fem eller sex i bandet när minnet börjat svaja, är man tillräcklig trovärdig kan man till och med lyckas lura sig själv. Förhoppningsvis slipper ni höra hur det skulle låta på demensturné GT 80 med en insmugen Fattigbonddräng i sättningen!!

Ungefär under lika lång tid som det sjungs i sången i ingressen, har Fattigbonddräng nu avhållit sig från att skriva några blogginlägg. (Fast nu är tydligen friden över) Portföljsidan har dock uppdaterats månadsvis. Uppmärksamma läsare och Fattigbonddräng själv har således ändå haft möjlighet att ha en viss koll på hur det går med portföljen. Det kan väl sammanfattas med ett ord. sakta.

Men Fattigbonddräng har ju inte så värst bråttom, även om han börjar bli till åren kommen. Det kanske kan vara lika så bra, när det nu allt mer talas om att lågkonjunkturen är i antågande. Att man bör sälja av aktierna och investera pengarna i räntor eller fysiskt guld i stället. Så kan det mycket väl ligga till, och att det visar sig vara det bästa valet om några år. Men inte följer Fattigbonddräng det inte, nej han fortsätter sin resa med att putta in månadspengen i portföljen för aktieköp, månad efter månad. För närvarande är denna peng 8 600:- kr.  Hur gör ni andra? Ändrar ni era planer?

Även Pigan jobbar på och fortsätter leverera sin del av portföljuppbyggandet. Det är lättare att vara två, och inte behöva dra hela lasset själv. I maj levererade hon ett nytt utdelningsrekord och utdelningarna passerade redan under juni månad, hela förra årets nivå. Så Pigans årsinkomst höjs även i år. Stort grattis till henne, och Fattigbonddräng ställer upp och tar hand om alltihop.

Så, man kan konstatera att sparandet lunkar på. Pigan levererar och livet fortgår även utan att Fattigbonddräng stör internetfriden med blogginlägg. Konungariket Sverige har fortsatt en handlingsförlamad regering och det tydligaste tecknet på januariöverenskommelsen och att Annie och Stefan nu kommit varandra riktigt nära, är väl att centern som för något år sedan uttryckte att  en bankskatt skulle vara direkt skadligt för landet. Nu har svängt helt om och tycker nu att en bankskatt är jättebra! Det känns tryggt och stabilt med konsekventa politiker, synd bara att vi inte har några. Eller kanske två stycken som faktiskt håller sig till sin ideologi. Jonas Sjöstedt och Jimmie Åkesson har inte svängt allt för mycket på sina respektive kanter. Det får man faktiskt ge dem, vad man än tycker om deras politik för övrigt. Annars har väl inte så mycket hänt, mer än att Annie blivit gravid och väntar smått. Grattis till henne! Se där hur det kan gå när man inte ser upp med vem man går till sängs med....

Annars är allt som vanligt det skjuts, sprängs och våldtas lite runt om. Fast det beror visst på att anmälningsbenägenheten har ökat och inte brotten i sig. Dessutom får våldtäktsoffer inte försvara sig för då blir de visst anmälda och häktade för misshandel.... tänk på det det flickor och pojkar, för här gäller att försvar är ett kriminellt beteende. Vart tog nödvärnsrätten vägen? Den kanske inte får tillämpas vid överfallsvåldtäkt?
Således har det alltså varit en helt normal svensk sommar. Fattigbonddräng hoppas ni haft en trevlig sådan, det har han haft med sill, nubbe och massa arbete och lite ledigt där emellan.

Så sköt nu om er, varandra och ert sparande eller vad det nu är ni håller på med.
Det blir mer ekonomi nästa gång, tror jag.
//Fattigbonddräng

3 kommentarer:

  1. Tänker du köpa en sån där bil. Ford GT 40 ?? Det finns byggsatser man kan köpa.
    Men då bör man vara händig och tålmodig. Man behöver även hjälp från andra kunniga personer. Och att det finns folk man kan ringa och fråga hur man löser diverse olika problem.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym
      Förvisso är väl Fattigbonddräng både händig och tålmodig. Åtminstone när han får säga det själv. Men att börja bygga bilar finns inget intresse alls Det som byggs är portföljen och hår krävs tålamod mer än händigt handlag.
      Som medlem i sparkyrkan är det dessutom nästan lite syndigt att köpa bil, fast ibland måste man synda lite ändå förstås!

      Med vänlig hälsning
      //Fattigbonddräng

      Radera
  2. Det där hopkoket till regering gör väl ingen glad? Som förståsigpåaren i podden "Det politiska spelet" sa: koalitionsregeringar tenderar att bli dyra eftersom alla partier ska ha gehör för sina idéer.

    Och ekonomi-experterna vägrar jag att följa. De har kostat mig många slantar genom åren. För tillfället gör jag mest tvärtom.

    Önskar dig en trevlig helg!

    SvaraRadera