fredag 19 april 2019

Nästa whiskynivå passerad

Med risk för att det här börjar likna en dryckesblogg, så är det dags att avslöja att whiskynivån 950 tusen är passerad sedan några dagar tillbaka. Det tog lite mer än sex månader att klara av den senaste femtiotusenkronors sträckan.
Värderingen på börsen har ju återhämtat sig sedan sättningen i slutet av förra året och tillsammans med lite nysparande och Pigans lön så har även ett nytt ATH noterats i kväll. Den nya summan är 964 134:15 kronor. För en Fattigbonddräng så är det nästan en astronomiskt stor hög med pengar.
Nu har ju även de rymdforskande astronomerna gjort framsteg och bland annat lyckats fotografera ett svart hål för första gången. Givetvis och inte särskilt oväntat är det en kvinna som lyckats lösa problematiken om hur det skulle göras.
Även den första Svenska kvinnan som ska sändas upp i rymden och hälsa på rymdstationen ISS är utsedd. Det blir säkert en oförglömlig resa och en fantastisk upplevelse, och vi får väl hoppas att inte Greta får nys om den för då blir det rymdskam för hela slanten.

På tal om slantar så fick Fattigbonddräng en förkänning om hur det ser ut när nästa nivå på whiskyskalan uppnås. Med hjälp av att en del av buffertkontopengarna är insatta på Avanzas samarbetspartner Klarna så översteg det totala värdet miljonen. Sjusiffrigt på Avanza alltså, även om det inte enbart är aktieportföljen som räknas in där.
Det ser ut så här:


Trevligt med en siffra till hur som helst, och det får gärna snart även gälla själva aktieportföljen. Hur ska man då fira den nivån när den väl inträffar?
Fru Fattigbonddräng ställde frågan för en tid sedan och jag har för en gång skull ingen särskild plan för det. Whisky, som vanligt? Det är ju trots allt bara ytterligare ett femtiotusenkronors steg. Det blir hur som helst ingen resa till ISS, känner liksom hur rymdskammen tränger sig på.

Fru Fattigbonddräng tog kvasten till Blåkulla som vanligt så här års med sina likasinnade systrar. Ett föredömligt miljövänligt sätt att flyga så där finns ingen skam att klistra på dem för det. Eller vänta lite nu, det var något om en svart katt också. Så det kan alltid finnas någon djuraktivist som kan ha synpunkter om att kisse misse inte borde åka kvast. Åtminstone inte utan hjälm. Som vanligt kan man inte vara alla tills lags....men kaffekitteln var med.

Tips på lämpligt miljonfirande någon?
//Fattigbonddräng


5 kommentarer:

 1. Grattis till nya nivån.

  Jag har hört att både jula och rusta är fina så här års.

  Annars kan du du få uppleva ufon utan rymdskam om du bara tar bort ett s i resmålet du föreslog.

  Men jag tror nog ändå att ett gubbdagis och en tallrik finsk sommarskola kan vara det bästa alternativet

  SvaraRadera
 2. Sommarsoppa skulle det vara. Jävla telefon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Att Välja Lycka.
   Tack för det, nu tror jag att man inte behöver resa till IS utan nu är det ju de som reser till oss...Så dessa ufon lär vi få se och höra talas om mycket mer av framöver, tyvärr!!
   Gubbdagis med finsk sommarsoppa låter som ett utmärkt förslag, undrar om fru Fattigbonddräng hänger med på det bara..
   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Miljonen påkallar väl champagne? Eller nåt annat bubbel med smällande kork, om du föredrar det.

  När jag utbildade mig på universitet på "gamla dar" firade ex-mannen och jag alla mina avklarade tentor med champagne. Det blev en flaska var femte vecka. En tradition jag minns med glädje trots att äktenskapet inte överlevde examensdagen.

  Tvingade mor att sälja av lite av sin vinst på fonderna. Varför spara när man är över 80, typ? "Vi kanske ska köpa lite hummer till påsk?" säger hon då. Ett utmärkt förslag! Om man gillar skaldjur. Tyvärr var fiskhandlaren inte förberedd på sånt tilltag ("hummer måste man beställa i förväg", sa han med fåraktig min enl mor).

  Fortsatt fina dagar önskar jag dig! Eller vill du hellre ha regn, så här dags?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fru Olsson.
   Nu är jag ju inte så champagneig av mig... men det står någon flaska med bubbelaktig vätska från höstens resa till Kiviks musteri... Sommar tror jag det står på etiketten kunde ju vara ett alternativ, men den är nog urdrucken innan miljonen finns i portföljen.

   Vid 80 års åldern ser jag inget behov att spara mer. Det är ju då det mesta av kapitalet ska vara uttaget och använt. Har sagt till mina gamla att de ska ta och leva för pengarna och försöka se till att de inte har kapital kvar när de vandrar vidare..

   Fina dagar just nu ÄR REGN!! vill ha massor med regn, det brinner redan lite oroväckande mycket!

   Ha det bra, lycka till med skräpstädandet. Du är en inspiration, fast det bästa vore ju om folk kunde ta hand om sin egen skit.... men Tack!

   Vänligen
   //Fattigbonddräng

   Radera