tisdag 1 januari 2019

Månadsrapport December 2018

Så tog även den sista av årets månader slut och det är tid för sammanställning av den samma, men även en tillbakablick på helåret 2018 ska det försökas med att få till så småningom.
Fast det får bli ett eget blogginlägg. Nu tittar vi på decembers utveckling, vilket som befarats varit i en fortsatt nedgående trend.
Månadspengen var 7 000:- kr även denna månad, och allt slösades bort på aktieköp.

Det klev in en ny norsk i portföljen och denna gången var det Telenor som gjorde entré.
Det blev 25 st aktier för summan   4 385:- kr men även 
               37 st aktier i NCC B för   5 045:- kr dessa köptes in i fel portfölj vilket är lite klantigt av Fattigbonddräng. Så efter tre dagars karens flyttades de över till ISK kontot vilket utlöste en liten förlust på 318 :- kr. Så kan det gå när man har lite för bråttom på köpknappen. Förlusten är ju inte helt bortkastad då den kan användas till kvittning av vinster i deklarationen, och återköpet sänkte ju även GAV en liten smula.

Även i december överskred köpen värdet av månadspengen. Detta börjar bli en fin vana eller om det är tvärtom? Denna gång räddades kassan av att Länsförsäkringar där Fattigbonddräng har de flesta av sina försäkringar delat ut lite pengar till försäkringstagarna. Fattigbonddrängs del av denna utdelning blev 2 250:- kr efter utjämning uppåt, som överfördes till Avanza depån. Detta räddade undan kassan från minussiffror när Fattigbonddräng drabbats av köpfrossa även i december.

Så är det även tid för Fattigbonddräng att bikta sig och erkänna sina synder som råkade inträffa redan under november och som undanhållits den lilla läsarskaran. Avanza brukar ju ställa till med lite olika jippon för att kunna lura  locka in mer kapital. Under årets black friday, lockades det med hög sparränta om man öppnade konto och låste pengarna i 6 månader hos deras samarbetspartner Klarna. Givetvis gick en lättlurad Fattigbonddräng på detta och det flyttades över 40 000:- kr av buffertpengarna till detta jippoliknande spektakel. Som tack för detta kan nu åtnjutas en ränta på 1,24% under tiden de har pengarna till förfogande. 

På tal om räntor så har årets ränta utbetalats och det blev hela 342,14 kr efter skatt. Här räknas inte företagets ränteinkomster in utan de är företagets egna lilla peng.

December i siffror.

                                    30 nov-18          31 dec-18
Bank konto                 92 228,57 kr        92  570,71 kr
Aktieportfölj              797 735,41 kr      746 776,27 kr
Kapital 1                   889 963,98 kr      839 346,98 kr

Utförsåkningen fortsätter i oförminskad hastighet, vilket inte är något Fattigbonddräng kan påverka med sina små microköp. Utan han fortsätter sin plan och köper för den lilla månadspeng han får sig tilldelad, och så för pigans lön också så klart, inte att förglömma.


I serien Sverige är fantastiskt kan tilläggas att om du deltar i gängvåldtäkter, mördar uteliggare eller stödjer IS eller valfri terrororganisation, så utdöms inga straff eller väldigt lindriga sådana. Men ve dig du syndiga röstboskap om du slänger julgranen på fel ställe. För då kan det tydligen vankas fängelse enligt tredje statsmaktens nyhetsmedia. 
Men rättrådiga ekonominördar återvinner givetvis sina granar till bioenergi, så vi alla kan fortsätta förse våra biografer med energi och njuta av nya filmer i biomörkret. Mycket bättre än att sitta i finkan, för vissa brott prioriteras högre än andra. Detta medför visserligen en viss skillnad på kriminella grupper, så det råder inte ett jämlikt förhållande på något vis, (Var är feministvänstern?)  här föreligger skillnad på olika kriminella grupper men likväl okej i Socialislamisterna de grönas land. 
Nyval någon??

Ha nu en riktigt god fortsättning på det nya året och må era investeringar slå väl ut även framgent. 
Ett litet lästips avslutningsvis på denna icke länk.
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar