torsdag 7 juni 2018

Avanza firar inte Sveriges nationaldag,..

Voffo då da?
Hade Astrid Lindgrens Rumpnissar i Ronja Rövardotter uttryckt saken.
Onsdagen var ingen vanlig dag, för det var Sveriges nationaldag och svenska flaggans dag. En tilldragelse som firades runt om i konungariket Sverige, även konungen själv var involverad i detta spektakel, men inte Avanza. Avanza brydde sig inte om denna dag, och gjorde inga som helst antydningar om att det skulle finnas anledning att uppmärksamma den heller. Mer än att börsen håller stängt möjligtvis....

..för vad är en Svensk nationaldag i jämförelse med Norges sjuttonde maj, Danmarks grundlagsdag och Finlands hundra års firande av självständighet. Eller att det gått att köpa Europeiska aktier hos Avanza i ett år? För då är minsann Avanza på hugget och bjuder hågade aktieköpare på gratis courtage för att fira dessa viktiga dagar. Men inte när det gäller det egna landets nationaldag.

Ska man nu förfasas över detta exkluderande av det egna landet? Kanske rent av plocka fram det numera slita och oläsliga rasistkortet som man lånat av PK eliten.För att trycka upp det framför ögonen på Avanzas ledning och kraftfullt uttrycka, "asch Avanza vad du är tarvlig" eller något liknande kraftuttryck.

Fattigbonddräng förstår trots allt att det är en viss skillnad, vad gäller courtagets storlek för en handelsdag i svenska aktier i jämförelse med den i våra nordiska grannländer. Så inkomstbortfallet blir väldigt mycket större, samt att man inte kan tjäna några pengar på valutaväxlingen.
Men nog borde Avanza kunnat ställa till med ett litet kalas för landet, Förslagsvis kunde man ju bjudit på 36% av courtaget  då det är 36e året nationaldagen firas. Annars är det ju inte billigt att bli rik!

Det var bara ett litet sidospår i tankeverksamheten hos Fattigbonddräng under tiden det knåpas ihop en månadsredovisning för maj. Så kan det gå när man inte har koll på vad hjärncellerna sysslar med när man lämnar dem vind för våg....

Fortsätt och fira det som ni finner firas bör. Håll ut i värmen om ni kan, vågar man hoppas på lite kyligare väder och massor av regn???
Nähä inte det.Men ha det så bra i alla fall och var rädda om er!
//Fattigbonddräng


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar