tisdag 22 augusti 2017

Några inköp och några utdelningar

Augustis inköp blev en fördubbling av innehavet i GlaxoSmithKline PLC. Det är fortfarande ett väldigt litet innehav, men det kan tänkas att ökas på ytterligare. Det handlades 10 aktier för 40,67 $ st. Priset för aktien har fortsatt sin resa söder ut sedan dess, som brukligt när Fattigbonddräng köper något.
Månadspengen räckte även till att fortsätta fylla på med lite solsken genom Scatec Solar 50 st nya aktier flyttade in i portföljen och för dessa fick det betalas 47:- Nok, styck. Planen är att fylla på mer här om inte priset letar sig uppåt allt för mycket. Men så länge Fattigbonddräng köper så borde det ju sjunka i stället så inköpen fortsätter förmodligen månadsvis ett tag till.


Pigan har fortsatt att leverera, och först ut var den Danska flygplatsen som överförde 172,55 kr efter skatter och växlingsavgifter.
Ett annat utländskt bolag som delade ut var NorthWest Healthcare. Ett Kanadensiskt bolag som Fattigbonddräng äger tillsammans med bloggaren Rullstolsinvesteraren, han är om möjligt ännu mer förtjust i bolaget än Fattigbonddräng. Dessutom en betydligt större ägare, vilket ger honom möjlighet att rösta ner Fattigbonddrängs förslag på stämman..... Nåja, nu är vi ju inte de två enda ägarna utan det finns ju ett antal personer till som har intressen i bolaget. Det förekommer fler bloggare, ett antal Avanzianer, men säkert också helt vanliga människor bland ägarna. Så vid kniviga frågor och tvister får vi skapa allianser för att bli starkare. Månadens bidrag från bolaget blev hur som helst till slut 126,77 kronor kvar till Fattigbonddräng.

Ett litet problem som uppstod efter semestern i Juli var ju att det blev pengar över. En liten peng sattes ju in för att kunna köpa mer flygplats för pengarna. Fattigbonddräng förstår ju inte bättre än att han sätter in överblivna pengar i portföljen, för att bygga vidare på den lilla utdelningsmaskin som så smått börjar ta form och inte mint för att hålla Pigan sysselsatt. Dessa pengar var ju redan mentalt sett förbrukade under semestern, så det känns ju lite som att kunna handla för dem en gång till. Vad som skall handlas är däremot lite svårare att klura ut, nu när det är mycket som sjunker i pris. Fem nya tusenlappar har kommit in för att så småningom användas till aktieköp. Ett angenämt litet problem.

Ska det skrivas lite om politik också? Det får bli det lilla det, om att det märks att valrörelsen kommit igång och statsministern kör igång med lite populistiska satsningar. Det tråkiga är väl att folket går på det denna gången också......


En annan tråkig sak om än inte lika allvarlig är att Fattigbonddrängs kompis har tappat orken. Han (inte hen) har slutat att jaga Fattigbonddräng, så risken för att bli påkörd är numera nästan noll. I bästa fall kör han en liten runda, för att nästan genast och väldigt skyndsamt leta efter laddstationen för att få ny näring. Det verkar som Robban har svårigheter att ladda upp sig eller att behålla styrkan, en typisk varning för utbrändhetssymtom. Eftersom Fattigbonddräng är rädd om sin vän, så skall det försökas att utföra någon form av operation för att undersöka om det behövs transplantera ett nytt batteri. Men först en lite noggrannare hälsokontroll för att klargöra om den verkliga orsaken till Robbans besvär. De började ju visa sig så smått redan i den skånska lilla lådan förra året. Lösningen kanske blir att köpa sig en ny vän....Hujedamig!

Var rädd om era vänner!
//Fattigbonddräng6 kommentarer:

 1. Hoppas du får ordning på din gamla vän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag oxå!
   Han har fått tid hos mig i morgonförmiddag för undersökning, hoppas att det bara är batteripacken som behöver bytas.
   Fattigbonddräng

   Radera
 2. Ska köpa en aktie till i Kastrup. Och sen glädjas än mer åt den kommande flygskatten i Sverige. Snack om att de ska bygga ut men reder inte riktigt hur det ska gå till när jag kollar google maps.

  Många vänner och bekanta åker till Lalandia i tid och otid så funderar på Parken Entertainment, känns dock skakigt. Apropå Danmark.

  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej P.
   Vad kul med fler flygplatsägare!
   Den svenska flygskatten och hur politikerna tänker är som vanligt väldigt svårt att få ihop. Men deras retorik är ju inte så verklighets baserad.

   Utbyggnaden på Kastrup tror jag rör sig om ytterligare en terminal, Ett finger till helt enkelt.
   Start och landningsbanorna är ju inte fullt utnyttjade än på länge, jämför med Heathrow så har Kastrup glest mellan flygen...

   Har besökt Lalandia med vänner, som verkar ha klippkort till anläggningen, och åkt lite vattenrutschbanor vilket också kan vara lite skakigt Ska titta på Parken Sport & Entertainment. En direktavkastning på 11,9% känns ju lockande. Även om de bara delat ut en gång. Tackar för tipset och ber om ursäkt för det sena svaret. Det är mycket nu!

   MVH Fattigbonddräng

   Radera
   Svara

   Radera
 3. He he! Ja du Fattigbonddräng, Jag gillar månadsutdelare och är de då så stabila som NWH så blir det lätt att det blir en favorit. Jag kan hinta om att jag har hittat en ny kanadensisk månadsutdelare som kommer att analyseras snart. Jag ska bara göra det stora grovarbetet med deras bokslut och annat kul först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med vad du hittat för något denna gången! Skönt också att någon annan (du) gör grovjobbet.

   Radera