lördag 1 juli 2017

Månadsrapport Juni

Så är halva året borta, försvunnet och lämnat till historien. Men man skall inte sörja ner sig för mycket i det som varit utan glädjas åt det som är.

Fast lite historisk kontroll är inte förkastligt, utan kan vara ett bra verktyg för hur man ska agera i stunden och i framtiden. Det hjälper till i utvecklingen och man kan förhoppningsvis bli lite bättre, både som sparare, dräng och som människa.

Fattigbonddrängs ekonomi är mer eller mindre automatiseras, och sköter sig i grova drag själv. Det sparas 7 000:- kr i mån och fördelas som "vanligt" om inte Fattigbonddräng är och petar i det av någon anledning. När det sker är det hittills endast för att stoppa in mer pengar. Juni har varit en helt vanlig månad.

Juni har inte inneburit några överraskningar utdelningarna var måttliga på 208:08 kr. Månadens köp blev påfyllningar i Scatec Solar och H&M.
Portföljen har backat en massa procent under juni, det ska visst vara bra. Men onekligen är det roligare när portföljen ökar i värde, även om det betyder dyrare priser vid köp.

Så här blev sifferexercisen för månaden juni


                                  31 maj-17             30 jun-17 
Bank konto              79 489,64 kr          80 489,64 kr
Aktieportfölj           544 648,15 kr        524 391,28 kr 
Kapital 1                624 137,79 kr        604 880,92 kr


Ingen munter läsning, men sådan ser verkligheten ut och den skall man ju inte blunda för.
Det blir till att kämpa på och inse att det tar tid att bli rik när man är fattig... Men det ska gå.

Nu stänger vi verksamheten några veckor, och tar semester. Ett ämne där Fattigbonddräng är en riktig novis, men man får ju försöka lära sig det också. Kan tänkas bli ett eller annat blogginlägg om vad en Fattigbonddräng kan lära sig av att ha semester. En sak har han redan lärt sig innan han ens kommit  iväg.....det är dyrt. :)

Trevlig sommar, sköt om er och varandra.
//Fattigbonddräng

6 kommentarer:

 1. Ja fy fan, 50000 mindre i värde efter junis slut. Hade det varit börsen som gick ner endast så hade det varit ok men nu var det mycket dollarn vilket ju slår mot utdelningarna. Ja ja, jämnar ut sig till slut.

  Mvh
  P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej P.
   Det brukar inte bara jämna ut sig, utan faktiskt öka med tiden. Men visst är det surt vissa perioder när kapitalet backar.

   Bara att bita ihop, och hoppas att man inte måste sälja av när värdet är lågt.
   Kan vara skönt med en liten krockkudde som inte är placerad utan mer likvid och tillgänglig under sådana svackor.

   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Om än ovant: semester är värt att öva på! Ha det så himla gott.

  SvaraRadera
 3. Tjugo loppor ned kan kännas surt men likväl en liten del av vad du tjänat. :)
  Jag är ju relativt defensiv sedan ett tag tillbaka och min guldhöna backade med knappt 1 % under juni. Men för året är jag ju upp 8 % likväl.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Har nu lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera
 5. Trevlig semester! bra jobbat med sparandet.
  Var glad! Nu blir det ju billigare att köpa in aktier och och därmed en högre direktavkastning.

  SvaraRadera