måndag 12 december 2016

Bygger om lite på bloggen samt några småköp

bloggbyggeri
Det fanns lite småpengar kvar efter inköpet av Glaxo, och återbäringen från försäkringsbolaget hjälpte ju till att fylla på kassan en smula.
Dessa pengar fick inte vara arbetslösa så värst länge utan det fylldes på med 30 st Ericsson B  49:90 kr / aktie och även en skvätt Skånska Energi B 25 st för 55:- kr / aktie.

Tänkte även försöka mig på en liten ombyggnation av bloggen. Det börjar bli en ansenlig mängd med bolag i portföljen och aktielistan tar därmed en ganska lång plats ute i högermarginalen.
Det var även något otydligt att se viktningen även om störst står först, så säger det ju inget om den procentuella fördelning mellan bolagen.

Detta blev ju tydligt när bloggaren Daniel Investerar gjorde en mastodont statistisk sammanställning över populära bolag hos ekonomibloggarna. Eller vilka bolag som de undviker. För det framkom ju en otydlig fördelning av bolagen på denna blogg.
Otydlighet kan ju skapa missförstånd, som leder till felaktigheter och sådana vill man ju undvika så långt det är möjligt. Därför redovisas portföljen i fortsättningen på en egen sida, som nås i listen överst på bloggen. Där redovisas det mesta om portföljen och baske mig om inte självaste ChansarMest ska få procent och siffror att titta på så han blir på bra julhumör.

Något som gör Fattigbonddräng på bra julhumör, eller jul och jul. Bra humör i alla fall är portföljens utveckling under året så här långt. Som hos så många andra börjar nu funderingarna på om inte det vänder söder över snart. Men fram till dess gäller det att föreviga det som är roligt och då ser det ut så här på Avanza kontot just nu.
Det är som det är, och inte tänker jag klaga på året så här långt. Men den stora damen har inte sjungit än så mycket kan säkert ändras innan nyårsklockorna ska ringa ut 2016, Men till dess kan man ju vara glad!

Synpunkter på att ha portföljen på en egen sida mottages tacksamt, det går ju att ändra tillbaka om massorna  kräver det. Tanken är att byta ut skärmdumpen månadsvis eller vid större förändringar.

Kör försiktigt, krama varandra i trafiken och ta till er julens fromma budskap KONSUMERA!!
//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Det var sannerligen en imponerande utveckling i år! Jag ser på din nye, fina och separata portföljsida att du har mycket hög andel i Aker. Intressant, men lite väl tung vikt för en annan.

  Ostbågarna ändras väl inte, antar och hoppas jag. Någon ordning får det väl ända vara(?).

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Egon Investor för de snälla orden.
   Aker är väldigt överrepresenterad.... Men för mindre än ett år sedan var värdetillväxten på minus. Sedan har den liksom sprungit iväg....åt rätt håll.

   Skall hålla på ordningen med ostbågarna, någon näring behöver man ju få i sig!
   Kanske skulle ta en titt på Orkla också, det var ett tag sedan jag tittade till det bolaget. Det kanske är dags att ta in det i portföljen snart?

   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Fin portfölj och det blir mycket lättare att se den på en egen sida. Riktigt bra utveckling på Aker.
  Skånska energi måste jag kolla lite närmare på. Såg hastigt att de ger en hygglig direktavkastning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Daniel!
   Den har ju inte så jämn fördelning som många rekommenderar, men det blir lätt så när man bygger sakta och under lång tid. Det är egentligen bara Aker jag är färdigbyggd i för tillfället i alla fall. Osvuret är som vanligt bäst.

   Skånska Energi delade ut lite extra för 2015, som höjde direktavkastningen en smula. Men jag finner den intressant även vid ordinarie utdelning.

   Mvh
   //Fattigbonddräng

   Radera