onsdag 21 oktober 2015

En baksak

Baka med kärlek och omtanke.
Fattigbonddräng hittade en artikel från en tidning om en konditor som vill hjälpa till med insamlingen Rosa veckan till förmån för bröstcancer forskning. Så han satte igång att baka rosa bakverk i form av bröst, där tre kronor av priset på dessa konstverk går till insamlingen. Ett behjärtansvärt och i Fattigbonddrängs ögon berömvärt initiativ. Kreativt och lite med glimten i ögat kan tyckas. Men inte av PK maffian.... det här var tydligen förnedrande mot de som drabbats av bröstcancer enligt kommentarerna denna konditor nu fått utstå från Ingrid Edholm. på vilket vis framgår inte riktigt i artikeln och Fattigbonddräng har ingen bra gissning heller. Men även de som har väldigt stora eller väldigt små bröst borde väl också kunna vara förnedrande? Eftersom storleken på bakverken inte stämmer överens med just brösten på deras kroppar. Att Ingrid dessutom är i behov av en anatomisk kurs över manskroppen verkar överhängande när hon tydligen tycks tro att prostatan sitter i snoppen på män. Fattigbonddräng kan upplysa henne om att den enklast nås genom den öppning som Karin Adelsköld nyligen kallade Christer Sandelin nämligen rövhål. Förlåt anus heter det i mer lärda kretsar. Men med sådana bakverk blir resultatet en verklig baksak så att säga, men går de att sälja? Läs gärna artikeln om bröstbollarna här.

Lite ekonomi kanske passar bättre på bloggen, Det kom en liten peng från pigans utförda arbete på NorthWest Healthcare. Den blev på 97,30 kr denna månad. Fattigbonddräng kallar ju sin lilla piga för Lina, det var väl lite med tanke på pigan Lina från sagorna om Emil i Lönneberga. Men nu har det upptäckts sent om sider att det finns en bloggare som heter PiganLina!! Finns att hitta här , men har inte så mycket med aktier att göra utan mer vardagliga bestyr i ladugården, just nu driver lillasyster bloggen medans Lina själv är i BigBrother huset. Äsch sånt larv...... (tror jag, har ju inte sett det förstås så här frodas fördommarna fritt.)  även om en del ladugårdsbloggningar får en Fattigbonddräng att le lite igenkännande så föredrar han sin egen piga som levererar in sin lön rätt in på aktiedepån.

För tillfället ser årets leveranser ut så här:

Datum               Aktie                          Summa
2015-06-11       Aker                      2 623,10 kr
2015-05-29       Skånska Energi       805,00 kr
2015-05-21       Yara International     401,19 kr
2015-05-13       Industrivärden          263,00 kr
2015-05-07       H&M                         512,25 kr
2015-04-29       Skåne-Möllan           455,00 kr
2015-04-15       TeliaSonera              840.00 kr
2015-04-02       Swedbank                175,70 kr
2015-03-31       NCC                         429,00 kr
2015-03-31       Bank Nordik             162,20 kr
2015(10av 12)  NWH.UN                  791,62 kr
                        Summa                  7 458,06 kr


Snart kommer NCC med sin höstutdelning och sedan är snart året slut. Det går fort när man har roligt och med tanke på det så måste Fattigbonddräng haft väldigt roligt för det är väldans vart fort tiden går....


Vad göra så här en dag mitt i veckan? Kanske ska passa på att baka en baksak.....
//Fattigbonddräng
 

6 kommentarer:

 1. Kanske pumpa i ugnen tillsammans med andra rotfrukter om du ändå tänker baka...? Det är gott när det är kallt (och är exakt vad jag har i ugnen just nu :) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter gott, men mitt bak gick i baklås kan man säga då övervärmen i ugnen lagt av...Så det blir till att meka med spisen i morgon på middagsrasten istället. Så bakningen får ligga och vänta i bakhuvudet så länge ;)

   Radera
 2. Oj, vad man missar när man inte följer med i flödet... Således: varken N-bollar eller B-bollar är PK.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla bokstavsbollar är tabu. Men finska pågar tror jag att jag vågar mig på eller bondkakor. Ska bara laga spisen först. Sen kan jag drömma vidare... drömmar är ju också gott, hoppas det är ok för PK-polisen.

   Ha det bra du med.

   Radera
 3. HAHAHAHA, du leverar alltid! Humorblogg och ekonomiblogg i ett, kryddat med samhällskritik. Dina pk-övertramp är underbart uppfriskande nu när alla anstränger sig så hårt för att leva upp till motsatsen. Jag är förmodligen ditt största fan.

  Vad det än gäller så går det att dra fram någon krake som känner sig kränkt eller tar illa upp. Det är helt otroligt och man borde bara tysta ner de där tomtarna som får för sig att börja gapa för minsta lilla. Och jag ser fram emot prostatabakelsen, oavsett skepnad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar för de vänliga orden!

   WOW jag har ett fan, snart är Fattigbonddräng en anonym kändis rent av....hur det nu kan gå ihop.
   Vi kanske kan ha en inbördesbundrans klubb då jag gillar det du skriver och delar med dig av i med och motgångar.

   Vi får se om jag rent av kan få ihop en prostatabaksbakelse när spisen är hel igen,och om jag dessutom vågar lägga ut en bild....


   Radera