onsdag 3 juni 2015

Bilen gammal och inkontinent

Så var det dags igen, Fattigbonddrängs bil har fått tydliga ålderstecken och inkontinensen är ett faktum. Den kissar helt enkelt på sig. Backade ur garaget och en blöt rand av kylarvätska avslöjade att den inte kan hålla tätt. När flådbilen väl fått upp temperaturen i motorn så lyckas den knipa tätt. Så det gäller att inte stänga av den, eller skaffa inkontinensskydd modell större helt enkelt.
Enligt farbror bildoktorn ( inte Bosse bildoktorn ) så är det visst något som heter termostathus som har fått en liten spricka i plasten  (Plast i motordelar!) och när motorn är varm och termostaten öppnar så minskar trycket vid sprickan och det droppar knappt märkbart. Det är ju svårt att skiljas från en gammal vän, bara för att åldern gör sig påmind. Fattigbonddräng får väl kosta på sin vän några kronor igen, men mest för gammal vänskap skull. Det är nog snart dags att inse att verkligheten börjar komma ifatt bilskrället och skaffa en ny vän.....  men lite småfix får väl vara ok ett tag till.
Fast det kostar pengar som kunde sparats!!

Bil är ett nödvändigt ont i Fattigbonddrängs värld, ska bi skönt när vi bara behöver ha en i familjen.
//Fattigbonddräng

6 kommentarer:

 1. Haha, inkontinent bil!! Men du behöver väl ingen bil, det räcker väl med traktorn? Hur många bensinslukande monster behövs egentligen på en bondgård? Sela hästen nästa gång du behöver åka till byn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, misstänker att hästen också läcker...
   Dessvärre behövs bil... ca 20 mil vissa dagar bara för att ta mig till och från gårdarna. Det tar sån jämrans tid med cykel ;) Fast grannen har ju några travhästar, det kanske går undan om jag lånar en sån!

   Radera
 2. Träligt, hörru!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, riktigt träligt med sjuk bil. Men botgöringsåtgärder är på gång.

   Radera
 3. Gud ja, vi lever sedan snart ett år helt utan bil och just dom där jävla felen som käkar upp halva månadens inkomst är så skönt att slippa.

  Fast det lät ju inte så blodigt den här gången, alltid någon tröst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta dröjsmålet med kommentaren, men det är lite mycket nu.
   Nä det var överkomligt denna gången....
   Det låter skönt att vara utan bil, även om det vore omöjligt för mig just nu med det jobb jag har och den plats jag valt att bo på. Här finns inte någon lokaltrafik, särskilt inte de tider jag behöver och eventuella medresenärer hade nog inte uppskattat "den lantliga doften"

   Radera