fredag 25 april 2014

Pigan får sparken från AstraZeneca
På torsdagen gav jag pigan sparken från hennes jobb i AstraZeneca. Samtidigt plockade Fattigbonddräng hem en vinst på ca 60%. Det känns inte fel på något vis. Bolaget köptes i februari 2013, för 288:- kr och såldes för 463:60 kr per aktie. En utveckling som jag är nöjd med. Under perioden jag ägde aktierna inbringade de dessutom 500:- kr i utdelning efter skatt. Den låg även i min Swedbank depå, så likviden flyttas nu till Avanza istället för kommande äventyr. Vad har jag inte bestämt mig för ännu. Courtaget i Swedbank är onödigt högt, så därför föredrar jag Avanza istället för mina framtida aktieaffärer. Något jag påpekar och träter om med min bankkontakt i Swedbank så fort jag kommer åt....

En kraftig förkylning har de senaste dagarna drabbat Fattigbonddräng. Om det beror på avsaknaden av läkemedelsföretag i portföljen eller andra orsaker är omöjligt att fastställa för dagen. Så därför har jag mellan arbetspassen, mest dragit mig tillbaka till mitt vattenhål som en gammal döende elefant för att invänta det ofrånkomliga. (Inget är väl sjukare än en förkyld man?) Och jag är väldigt förkyld. Så idag är det mest självömkan och tycka synd om sig själv som gäller. Men i morgon är det redan roligare aktiviteter på gång. Det är visst någon form av ringmärkning som väntas.

// Fattigbonddräng


2 kommentarer:

  1. Är det ett bröllop på gång mån tro? :)

    SvaraRadera
  2. På gång kan så vara, men vi paxade. (förlovade) varann så ingen annan ska ställa sig i kö i onödan. Sen förundras jag ju över vad hon ska med en gammal, begagnad Fattigbonddräng till. Måste vara en bristande fundamentalanalys. Men själv har jag hittat ett "wonderful case".
    Ursäkta det dröjande svaret, men uppkopplingen runt mitt vattenhål i förkylningstider är urusla.

    SvaraRadera