måndag 5 mars 2018

Finns det tid, finns det hopp...

...fick Fattigbonddräng ofta höra när han var yngre. Detta är således väldigt längesedan men har liksom hållit sig kvar, som ett litet mantra. Oftast var det de äldre i släkten Fattigbonddräng som yppande denna fras, när något litet eller stort problem uppenbarade sig som de inte omgående kunde finna en lösning på.
Nu verkar det som att Fattigbonddräng faktiskt inte har så mycket tid, och den tid han har går väldigt fort. Så med tanke på inledningen så kan man bara krasst konstatera att för Fattigbonddräng finns det inget hopp. Läget är alltså hopplöst, vad tid anbelangar.

Kommer tid, kommer råd är en annan variant på samma tema. En del oklarheter infinner sig dock genast. Menas det att man ska få ett gott råd över hur situationen skall lösas? Eller kommer man att ha mer pengar, så man får råd att köpa sig fri från problemet.
Sådana här meningslösa saker kan lätt dyka upp i Fattigbonddrängs huvud till ingen som helst glädje för någon, allra minst för honom själv.

Ett gott råd för att ha råd, är ändå alltid rätt oavsett tid. Ha kontroll över ekonomin, så ekonomin inte får kontroll över dig.
Fattigbonddräng har visserligen lite för lite tid vad det känns som. Även om det inses att tjugofyratimmarsdygn fortfarande gäller, med vissa undantagsfall. Detta känns lite snålt tilltaget och en viss automatisk årlig uppräkning borde göras, i form av en tidsdeflation. Då skulle varje timme bli mellan en och två minuter längre för varje år och Fattigbonddräng skulle kunna komma ifatt det som ligger efter, som bloggandet.
Men när tiden är knapp, är det väldigt praktiskt att ha en ekonomi som är automatiserad, och där Pigan levererar utdelningar oberoende av vad Fattigbonddräng hänför sig åt för stunden.
Under februari månad har det sparats som vanligt, köpts aktier som brukligt och välkomnats Pigans besök. 204,82 kr blev utdelningarna i februari. Ingen stor peng men ändå ett rekord för månaden sedan Fattigbonddräng startade sitt sparäventyr.  NWH.UN bidrog med 126,82 kr och lekportföljen med 78:- kr. Det är trevligt med rekord, extra trevligt när de är lätta att överträffa igen. februari 2019 lär få se upp
Aktieköpen i Februari blev 75 st Scatec Solar 44:- Nok och 25 st PolarPower 4,46 $ och 25 PolarPower 4,35 $. Det finns nu 200 PolarPower i portföljen och köpen kommer att pausas nu tills tid finns att gå igenom bolaget lite noggrannare och se om jag har råd ;).
I mars blev det ett Tyskt köp, nytt land in i portföljen!

I slutet på februari såg det ut som ett nytt ATH var inom räckhåll, och tankarna började dra sig mot whiskyförrådet. Dessa tankar fick dock aldrig realiseras utan Mr Market bestämde resan söder ut, och han har väl inte riktigt återvänt från den semesterresan än.
För en gångs skull så har Fattigbonddräng gjort som Mr Market och köpt sig en resa söder över.
( tack för det Bingolotto!!). Sedan är det bara 20 tusen kvar att resa upp, eller ner.


I sifferform resulterade februari månad på det här sättet.

                                  31 jan-18                     28 feb-18          
Bank konto              82 728,57 kr                  83 728,57 kr
Aktieportfölj            629 527,14 kr               643 071,64 kr
Kapital 1                 712 255,71 kr               726 800,21 kr


Tja, det är också ett sätt. Med lite tur kan dryckestraditionen återupprättas i mars, utdelningarna bör ju snart börja göra effekt när skördetiden nalkas

Nalkas gör även arbetet, så nu är det ont om tid igen. Tänkte ju skriva lite politik också, men det får bli en annan gång. Alltså det där med hur regeringen sitter i knäet på muslimska brödraskapet. Läs det här så länge, så får ni fundera på det när ni får tid.

Ha det så bra det går, och ostbågar till alla!
//Fattigbonddräng
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar