lördag 22 februari 2014

Årets första köp blev en bank

Tjuvad bild av ägamintid (google?)
Så blev då årets första köp av ändå, trotts kraschande dator och modem så gick tydligen en order till avslut. det blev att ta rygg på bloggaren ägamintid och jag införskaffade några aktier i Bank Nordik, till ett pris av 116:- danska kronor per styck. Om det är ett bra tillskott i portföljen får väl framtiden visa. Den har fallit tillbaka i pris under en tid, förmodligen förväntar sig marknaden en lite tråkig rapport på torsdag. Så även Fattigbonddräng, men jag tror på ljusare tider ganska snart. (påverkad av någon??)  Banken är inte allt för populär där ute på Färöarna, men det är väl inte de fyra stora svenska heller här hemma. Men de klarar sig ju helt ok ändå. Det ska bli spännande att se vad som händer på några års sikt, om ledningen klarar av utmaningarna på den danska bankmarknaden. Om aktien kan stiga i pris eller utdelningen öka. Kanske sammanslagningar eller uppköp kan vara ett alternativ.
Den Norska köpkandidaten som jag tittat på, får nog vänta lite till. Den är fortsatt intressant, men kassan hos Fattigbonddräng är begränsad.

Dator haveri är inte så kul, även om mycket är backup så är det inte gjort igår..... så lite plock med kundfakturering, bokföring etc lär det bli framöver. Förhoppningsvis kan datordoktorn rädda filerna på hårddisken, det skulle spara mycket tid. Reservdatorn som nu får tjänstgöra, är jag inte överens med och det mesta blir avigt och tar tid. Så ett litet spartips kan jag allt ge er som är både ekonomiskt och sparar tid. Ta kopior på era filer ofta, särskilt viktigt på de som man skriver på nästan varje dag. Eller ska man våga ha allt på molnet eller liknande, fattigbonddräng är nog allt för gammalmodig för ett sådant steg. Det känns säkrast att kunna ta på grejerna lite mer fysiskt. Falsk trygghet må så vara.

//FattigbonddrängInga kommentarer:

Skicka en kommentar