lördag 24 juni 2017

Lite sommarutdelningar

Pigan  på väg till dansen.
Pigan dansar inte bara runt midsommarstången, utan hon dansar även in till Fattigbonddräng och har med sig lite utdelningar. Det var nog mest uppvärmning inför midsommardansen, men Fattigbonddräng tar ju alltid emot henne med öppna armar och stor tacksamhet.
Två bolag från portföljen har delat ut och det var Scatec Solar och Northwest Healthcare som var i behov att lätta på kassan en aning.

Scatec Solar har nog den längsta väntetiden på pengar som något bolag har lyckats med att få till., Aktierna måste vara inköpta senast 24e april för att du ska få utdelning 15e juni. Med helgdagar, valutaväxling och lite räknande från Avanza så finns pengarna på kontot först den 19e juni. De 150 aktier som kvalificerade sig till årets utdelning innebar 76,93 kr. Ingen högutdelare med andra ord, men här tror Fattigbonddräng mer på värdetillväxt än utdelning att jubla över. Men bolaget har ökat utdelningen lite hela tiden, och håller den trenden i sig några år, så lär ju även utdelningen bli en trevlig upplevelse.
NorthWest Healthcare bidrog med en något större peng, nämligen 131,15 kr. Därmed är utdelningarna för halva året på plats och andra halvan kommer inte att innebära i närheten av summan som kommit in. Men någon liten peng ska ju även resten av året lyckas att pressa fram. Ser fram emot fler besök av Pigan, och att hon avancerar på sina olika jobb och ökar på lönen.

Fortsätt nu att ha ett riktigt trevlig midsommar firande!
Fattigbonddräng är ledig hela dagen men redan på annandagmidsommar blir det till att börja jobba igen! Härligt!!

//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar