söndag 11 juni 2017

Handlat kläder...med magiska plastkort

Magiskt klädköp
En helt ledig helg!!
Kan inte minnas när den Fattigabonddrängen var ledig en helg utan att åtminstone jobba ett eller två pass. Detta beror inte heller enbart på dåligt minne, utan att det var ett bra tag sedan det hände senast. Så vad gör man en ledig lördag? Fattigbonddräng har ingen erfarenhet eller aning om lämpliga aktiviteter, men sambosan finner på råd.

Det blev en tur in till staden, Jippi!!! eller kanske inte, för stadsbesök  är det värsta Fattigbonddräng vet efter att handla kläder, för handla kläder är pest och pina. Med all provning som skall utföras och den förvåning som infinner sig över att klädtillverkarna gör storlekarna mindre runt midjan. Så man måste gå upp i storlek sedan senaste köp, förstår inte vad det var för fel med det gamla storlekssystemet som passade så bra förra gången. Men allt ska väl ändras, för att den så kallade utvecklingen ska gå framåt. För inte kan det väl vara midjemåttet på Fattigbonddräng som ändras över tid?
Men, så finner man sig då plötsligt stående i en provhytt i en butik i stadens centrum provandes byxor....som är för långa,för smala, för breda eller för korta. Men påhejad av sambon som glatt och outtröttligt springer och byter till nya exemplar för att hitta något som kan passa på Fattigbonddräng. Det behövdes tröjor också, och skor var det absolut nödvändigt att införskaffa.... sånt här brukar bli dyrt. Fast nödvändigt var det får väl erkännas, då garderoben inte förnyats på väldigt länge. JA, ja ska man bli fin får man lida pin.

Vid kassan la Fattigbonddräng till slut upp följande hög, ett par skor och sju olika tröjor några med kort ärm och några med lång. Byxor införskaffades i en annan affär. Man måste besöka många klädaffärer så att man inte glömmer bort hur tråkigt denna syssla är. Så att man håller sig borta länge mellan gångerna. Ett helt gäng med andra butiker hanns också med, så nu har det gjorts stan för väldigt lång tid, hoppas en helt slutkörd Fattigbonddräng.
Sambosan var märkligt nog betydligt sämre på att göra fynd, men inte blev hon helt utan. Även hon fyndade skor, och några tröjor. En riktigt fin liten hög lyckades vi alltså få ihop. Expediten slog in plagg efter plagg i kassamaskinen och när allt var räknat och butikens reapriser avräknade stannade summan på hela 3 071:- kr. Men då vi gav ifrån oss några magiska plastbitar och dessa skannats så behövde Fattigbonddräng bara betala 71:- kr för högen med kläder. Så det blev inte så farligt dyrt i alla fall. Några hundralappar för byxor i en annan affär tillkom men totalen är helt klart överkomlig, Tack Bingolotto för dessa magiska plastbitar, vi hade ju prövat några andra sedan tidigare så vi visste ju att magin skulle fungera. Gratis är gott, och mer gott finns faktiskt att hämta, dock inte i klädväg utan det blir mer far och flyg.

Innan helgen var det ju en fredag precis som vanligt och som det skall vara. Den dagen gjorde Fattigbonddräng av med resterande månadspeng i portföljen med att köpa in mer klädbolag. 20 st nya aktier i H&M och nu börjar innehavet närma sig de 300 som är tänkt att vara målet. Ett mål som givetvis kan komma att ändras efterhand som portföljens diversifiering förändras. Men för ett tag får 300 räcka.
Morgan Stanley har ju satt en ny riktkurs till 150:- kr vilket är lägst i klassen vad Fattigbonddräng fått fram. Medans Danske Bank har det dubbla 300:- kr som sin riktkurs. Så, kan man tolka det på annat sätt än att proffsanalytikerna är lite oense om värdet i bolaget. De verkar gissa ungefär i samma omfattning som en Fattigbonddräng gör som ren amatör. Men en sak är ju säker, någon kommer att få rätt i vilken riktning priset för aktien än tar. Kruxet är att veta vem i hela världen man kan lita på. Men något magiskt köp är det nog inte, men det kan bli bra ändå, det också.

Givetvis firades fredagens inköp med en påse ostbågar, snart dags att titta på Orkla aktien. Men ska det verkligen göras plats för ytterligare ett norskt bolag? Känns som en begränsad diversifiering rent geografiskt.

Ha en fortsatt trevlig helg, hmm en ledig dag i morgon igen. Härligt men väldigt ovant. Bra träning.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

  1. Ekiperad minsann, och gratis till på köpet?! Måste väl ändå ha varit värt omaket, tänker jag. Njut nu "all" ledighet och må så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Att handa med gratis pengar gör inte så ont, så det var bra plåster på såren.
      Men kul är det inte med klädköp. Jag njuter av ledigheten så gott det går, mest med att dona med det som ligger lite efter....

      Radera