torsdag 19 oktober 2017

Olika syn på värdet


Fattigbonddräng har ju börjat titta på Polar Power Inc. En fråga som då infinner sig är ju förstås vad bolaget egentligen är värt.
En snabbkoll på hur säljare och köpare ser på saken och vad de är beredda ge eller ta betalt för en aktie bör ju ge en fingervisning av hur mr Market resonerar

.
Men hur tolkar man ut ett realistiskt värde när köparen tycker att 1 cent är ett lagom pris.
Medans säljaren tycker att 199 999 dollar och 99 cent är ett rättvisande pris för en aktie i bolaget.

Fattigbonddräng betalade 5,29$ st för de aktier som ligger i portföljen, om någon vill köpa dem för "bara" 100 000 $ så är de till salu alla dagar i veckan.....

Upptäckte även att jag inte längre är ensam Avanzian om att äga detta bolag, nu är vi två. En ökning på 100%. Hoppas nu bara att ingen skyller på Fattigbonddräng om värdet på aktien inte ökar lika mycket.... eller sjunker.


Aktien gjorde ett litet glädje skutt när det kom en order från Puerto Rico efter den hemska orkanen ( Maria ) som drabbade landet, Men några dagar senare så är den tillbaks på ungefär utgångsläget igen.

Om nu inte säljarnas prissättning ovan infrias, utan kursen ligger kvar mellan 5-6 $ kommer små månadsvisa inköp ske med ca 20 talet aktier per gång. När en djupare analys har kunnat hinnas med kan eventuellt hela månadspengen gå åt under en tid.

Det har blivit dags att få betalt för att träffa skåningar igen, så Fattigbonddräng styr flådbilen söderut i morgon för ett återfall av Skånejobb över helgen.

Ha en trevlig helg, hoppas det finns ostbågar i Skåneaffären.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

  1. Känner du dig verkligen bekväm med att handla i ett sådant företag, där det knappt förekom mer någon handel?

    SvaraRadera
  2. Det känns ok. Det brukar ju omsättas några tiotusentals aktier per handelsdag.
    Då är ju Skåne-möllan betydligt mindre omsatt.
    Fattigbonddräng tittar mer på lite andra parametrar, som är mer avgörande än hur andra handlar.
    //Fattigbonddräng

    SvaraRadera