fredag 6 oktober 2017

Är själv bäste Fattigbonddräng?


Det finns ett ordspråk som lyder själv är bäste dräng, det kan säkert stämma ibland men långt ifrån alltid.
Nu finns det så klart saker som Fattigbonddräng helst gör själv för han vet att det blir bäst då. Som till exempel att .....ehh vi tar det en annan gång.

Sedan finns det sådant som han vet att han inte är så väldigt bra på, och det överlåtes med varm hand åt proffsen och oftast då mot faktura.
Så har vi alla de där områdena som Fattigbonddräng int är bäst på, men som han gärna gör själv ändå, bara för att han tycker att det är roligt. Dessa saker unnar han ingen annan att göra av rent egoistiska orsaker. Ja, ja snålheten kan ha viss inverkan här oxå.

Det är ju ny månad igen, och egentligen skulle en månadsredovisning rapporteras. Men det verkar som att det inte är så väldigt populära inlägg hos läsare så det funderas på att hoppa över den. Det är ju bara mest av intresse för Fattigbonddräng själv om det blir framgång, bakgång eller kräftgång med portföljen. Bloggaren Sparo skrev nyligen något om det, och Fattigbonddräng började fundera på  varför det skulle skrivas om, om inte läsarna tycker det är kul. Portföljen går ju att hitta ändå på knapplisten högst upp på bloggen för den som vill ta del av siffror och "pocenten".

Ett nytt bolag hittade in på portföljen under gårdagens handel. Ett litet amerikanskt bolag som handlas på Nasdaq.
Det hittades när Fattigbonddräng letade företag som sysslade med solen som energikälla, men den delen av verksamheten är väldigt begränsad. De tillverkar i huvudsak reservelverk till radio/telemaster, men även elverk till ställen där elnätet inte når, som ogästvänliga platser långt bort från civilisationen. Men även till fordon, båtar flyg där lite extra power kan behövas. Dessa elverk verkar kunna drivas av allt från fuldiesel, findiesel, gas, bensin till solenergi. med möjlighet att lagra en del energi till batterier.
Nu kommer inte hela månadspengen att satsas här, utan det har köpts in en väldigt liten kontrollpost för att få lite känsla för bolaget och en eller två betydligt mer omfattande studier lär behövas innan en större satsning ( om det nu går att satsa stort med Fattigbonddrängs månadspeng??) görs.
Dessa studier kommer självklart att analysera diverse nyckeltal. Ett sådant som Fattigbonddräng redan har tittat på och som är väldigt viktigt för oss Avanzianer är ju "antal ägare hos Avanza".
Efter Fattigbonddrängs köp igår, står det EN här! Det är en bit tills den kan kallas för en folkaktie i den svenska sparkyrkan i alla fall. Något grupptryck lär ju knappast infinna sig....
Lite ensamt känns det, och kommer verkligen själv att vara bäste Fattigbonddräng?  Fast vem skulle kunna vara det bättre än Fattigbonddräng själv? Men om någon mot förmodan har tittat på bolaget så mottages väldigt tacksamt synpunkter, tankar och funderingar. Finns det någon om äger en post?
Bolaget heter Polar Power Inc. 20 aktier har köpts in så länge, det kan bli fler och det kan bli respass ut ur portföljen igen. Framtiden är en osäker plats.

Fredag igen, inte bara ostbågar på agendan i kväll. Fru Fattigbonddräng fyller år så det får nog bli till att poppa popcorn också!
Stort grattis till världens bästa fru Fattigbonddräng!!

//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

  1. Jag ser framför mig hur en ekonomiassistent någonstans i USA går till sin chef och säger "svenskarna har börjat köpa upp oss!".

    Med tanke på att naturkatastroferna nog kommer att komma tätare och tätare framöver så kanske ett bolag som gör små elverk är rätt i tiden.

    Och grattis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skrattar gott åt den synen....
      Svensk hotet är inte att leka med....bäva månne jänkarna.

      Det ska bli spännande att se hur det går för bolaget närmaste tiden, reservelverk har ju räddat Fattigbonddräng på jobbet flera gånger varje år, oftast när höststormarna puttar omkull träd över elledningarna.

      Tack, ska vidarebefordra gratulationerna.

      //Fattigbonddräng


      Radera
  2. Portföljuppdateringar månadsvis är alltid en källa till inspiration och i bland lite klädsam avund, så keep up the good work. PS I sällsynta fall finns det rum för lite svensk skadeglädje också DS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kanske får tänka om lite då, vill ju inte att någon ska missa tillfälle till lite svensk skadeglädje. Om det så sker på min bekostnad :)

      //Fattigbonddräng

      Radera