torsdag 18 september 2014

På darriga ben och med en klump i magen


Det fanns ingen möjlighet att skjuta upp på obehagligheterna längre. Fattigbonddräng var tvungen att lämna den trygga landsbygden och besöka den skrämmande staden i närheten. Dessa besök försöker han göra så sällsynta som möjligt men nöden har som bekant ingen lag. Ladugårdsstövlarna var utbytta mot mindre uppseende väckande skodon. Arbetskläderna hade förpassats till tvättmaskinen, och istället var en för civila stadsbesöksbruk anpassad klädsel påtagen. Så det händer, vid sällsynta tillfällen  att Fattigbonddräng besöker staden förklädd till "en vanlig man".
Så på darriga ben, med en klump av oro i magen och med mössan i han, öppnade Fattigbonddräng dörren till det stora huset i staden och klev in..... Det var dags nu, omöjligt att skjuta upp längre. Fanns det några som helst möjligheter till att detta skulle sluta väl?

Då kom hon gående emot mig och med ett härligt leende hälsande hon mig välkommen och undrade om jag ville ha kaffe medans vi tittade över de olika alternativen. Det var då jag vaknade upp ur mina fantasier och funderingar om hur detta blogginlägg skulle inledas.....
Men det var alltså nu det gällde, nu var det dags att skriva om bolånet. Gratiskaffe förhandlingen var alltså vunnen redan innan vi ens börjat! Torrheten i munhålan började ge med sig. Så det började bra, eller var detta en ny strategi från bankens sida? De stora överhängande frågorna kvarstod, skulle banken i fortsättningen vilja låna ut pengar till Fattigbonddrängs boende?  Vilken hutlös ränta skulle de komma att kräva? Skulle det finnas amorteringskrav eller vill de helt enkelt att lånet löses genast på plats och ställe?

När krutröken lagt sig, och kaffet var urdrucket var det så tid för summering av denna batalj. Den hårda förhandlingen slutade med att banken fortfarande stod som långivare till Fattigbonddrängs boende. Den ränta som fortsättningsvis ska avkrävas blev 2,04% motsvarande 918:- kr / mån. Fattigbonddräng känner inte av den där eventuella bobubblan just nu. Det avslutades också två sparkonton som inte längre hade något existensberättigande sedan banken mer eller mindre slutat betala ränta. Jag har ju byggt lite av en Rube Goldenbergs maskin med alla konton kors och tvärs, Där blev en liten ränteinkomst på 81,95 kr e skatt som pigan lägger till sin lön.
Hände det något mer.... jo jag lyckades i slutskedet av detta historiska slag( Eftersom det redan har hänt måste det väl hänvisas till historien?)  att förhandla bort någon avgift på 39:-i mån så den besparingen blir alltså 468:- kr om året. Uteblivna kostnader är minst lika bra som nya inkomster. Vi kunde inte heller se någon större vits med att amortera mer på lånet, med en belåning på under 50% av fastighetsvärdet så känns det som skuldbördan är under kontroll för tillfället. Men om ränteläget ändras så kan det även bli en större amortering på direkten.

Fattigbonddräng såg att hans "favorit" bolag PA Resources har fallit fritt under dagens handel, och FingerPrint Cards försöker hänga på ner men lyckas inte riktigt hänga med i samma tempo. Den där lekportföljen är ingen kassa ko precis, men lärorikt är det! Skönt att det bara rör sig om pengar som redan är förlorade i tanken. Så dessa bolag  är utbildningsbolag och inte utdelningsbolag, det har också ett visst värde.


Fattigbonddräng har råd att bo kvar dansen!

God kväll önskar 
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar